Svømmeklubben KVIK Kastrup
Svømning i verdensklasse - både for store og små

Beskrivelse ungdomshold

Ungdomshold i KVIK er meget mere end svømning

I løbet af en svømmesæson vil alle Medleyhold blive introduceret forskellige variationer af vandsport. Så får alle medlemmer på Medleyholdene mulighed for at prøve lidt forskelligt af. Herunder kan I læse om vores 3 typer af ungdomshold.

Medleyhold

Som svømmer på Medleyholdene bygger vi videre på det, du har lært op gennem svømmeskolen. Der bliver fortsat arbejdet med at udvikle dineteknik, og samtidig introduceres små, korte træningsserier.

På Medleyholdene træner vi alle 4 stilarter (butterfly, rygcrawl, brystsvømning og crawl) og I vil stifte bekendtskab med livredning, vandpolo og med åbent vand-svømning.

Det første niveau i Medleyafdelingen er Medley D og har undervisning 1 gang om ugen i 1 time. Det næste niveau er Medley C, som har undervisning 2 gange 1 time om ugen. De øverste niveauer er Medley B og A, de har undervisning fra 3 til 5 gange om ugen.

Du behøver ikke rykke op i systemet, det er helt ok at blive på det samme niveau i flere sæsoner. Hvis du skal rykke op, så er det trænerne på dit hold, der vurderer om du er klar til det næste niveau.

For mere information om Medleyafdelingen – klik her.

Vandpolo – ungdomsvandpolo

I KVIK – Ungdomsvandpolo udvikler vi fysik, svømmeevner, tekniske færdigheder med bold i vandet og selvfølgelig vandpoloegenskaber. Samtidig bliver der også lagt stor vægt på, at det skal være sjovt, og fordi det er en holdsport, skal der være plads til alle.

Holdet har en god blanding af drenge og piger i alderen 11-16 år. De er delt op i en begyndergruppe for de nye og yngste, og en gruppe for dem som har spillet længe. Ungdomsholdet deltager med U13 og U15 hold til DM og pokalturneringer rundt om i landet, og er med i 2. division øst. De bedste spillere bliver udtaget til at træne en gang om måneden med deres aldersrespektive landshold, så de har mulighed for udtagelse til internationale stævner.

Ungdomsvandpolo har et trænerteam bestående af erfarne spillere og trænere, som er bidt af sporten og af at give holdånden videre. Vi har Erik, som er tidligere konkurrencesvømmer i KVIK og er rykket over til vandpolo, Eva, som har været målmand for det danske kvindelandshold, Florin, som er erfaren træner fra Rumænien og Tom, som har været med i “gamet” i rigtig mange år og har gennem tiderne trænet både damer, piger, ungdom og seniorer. De forstår at skrue nogle træningsprogrammer sammen, så alle bliver udfordret i forhold til det niveau de nu passer ind i.

For mere information om KVIK Ungdomsvandpolo – klik her.

Livredning

Vi ønsker at uddanne flere unge mennesker inden for livredning og førstehjælp, og på sigt skabe en kultur for uddannelse i førstehjælp og livredning blandt vores unge medlemmer – en kultur der præges af, at vi yder omsorg for hinanden og udviser handlekraft, når det kommer til livreddende førstehjælp. Derfor har vi et Livredningshold i KVIK.

På Livredningsholdet kombinerer vi livredning, førstehjælp og svømning. Indenfor svømning har vi samme fokus, som på vores Medleyhold, mens vi indenfor livredning træner både livredende førstehjælp og de discipliner, som er med i konkurrencelivredning.

Hvis du kunne tænke dig lidt mere viden om, hvad Livredningsholdet er for en noget, så anbefaler vi dig at hoppe ind på Dansk Svømmeunions hjemmeside om konkurrencelivredning.

Vores livredningshold træner 2 gange om ugen:

  • Mandag kl. 19.30-20.30 i Kastrup Svømmehal
  • Onsdag kl. 19.30-20.30 i Korsvejsbadet